Рецепта

Маслени бисквити с чедър и розмарин

Продукти:

175 g брашно + за поръсване на плота
150 g студено масло,  нарязано на кубчета
1 разбито яйце
½ ч.л. сол
½ ч.л. кайенски пипер
½ ч.л. горчица на прах
75 g настърган чедър
75 g настърган пармезан
75 g фино натрошени орехи
1 с.л. нарязани листа пресен розмарин
Морска сол

Приготовление:

1. Сложете в кухненски робот брашното, солта, пипера, горчицата и маслото и го пуснете на висока скорост, за да се смесят съставките. Добавете настърганите сирена и 1 ч.л вода. Пуснете отново робота за няколко секунди докато продуктите се смесят.

2. Прехвърлете тестото на набрашнен плот и го месете докато се съберат продуктите на топка. Разделете тестото на две и от оформете от всяка половина фитил с диаметър около 3 cm. Завийте всеки фитил с хартия за печени и след това стегнете със стреч фолио. Сложете фитилите в хладилника най-малко за 3 ч. или докато станат много твърди.
3. Извадете фитилите от хладилника, развийте ги и ги намажете с разбитото яйце, след което ги поръсете с натрошените орехи. Нарежете с остър нож на филийки с дебелина 4-5 мм. Подредете изрязаните кръгчета в тава за печене. Поръсете с нарязания розмарин и морска сол.
4. Печете на 180°С около 12 минути или докато станат златисти.